Låna pengar

Ge ekonomin en storstädning

Vi lägger ner mycket tid på att ha det snyggt i våra hem. Vi anlitar fönsterputs och vi ser till att boka storstädningar inför jul och andra speciella tillfällen. Däremot gör vi inte likadant med vår ekonomi. Många personer storstädar i ekonomin alldeles för sällan, men det är något som man absolut bör tänka på och utföra med jämna mellanrum.

[IMAGE=cFLgpmeub9qP.jpg]

Vad betyder det då egentligen att storstäda i ekonomin? Enkelt förklarat kan man säga att det handlar om att se över sina inkomster och utgifter. På så sätt kan man se till att spara in otroligt mycket pengar som man sedan kan spara eller använda till roligare saker. Visst kanske det inte låter så kul att behöva titta igenom alla fakturor, krediter eller utgifter som kommer varje månad, men vill man ha en bra privatekonomi är det helt enkelt nödvändigt.

[IMAGE=fIsXxGfGXvHV.jpg]

Våra bästa tips!

1. Lån och krediter

Har du samlat på dig många lån och krediter genom åren? Då betalar du antagligen både ränta och andra avgifter helt i onödan. Hos Lånakuten.com kan du hitta bra samlingslån för att minimera dina månatliga utgifter. Det är bättre att ha ett lån med en ränta än flera små.

2. Abonnemang

Det har blivit populärt med olika typer av abonnemang, men är du verkligen i behov av alla? Se över abonnemang som t.ex. Storytel, Spotify, prenumerationer på appar eller streamingtjänster som Netflix. Använder du verkligen alla så pass mycket att du behöver ha dem kvar? Kanske kan du se om du har möjlighet att pausa under en period?

3. Försäkringar

En bra grundregel när det gäller försäkringar är att endast försäkra de föremål som du faktiskt inte har råd att förlora helt. Försäkra alltså bara de nödvändigaste och titta även på om du kan få ner priserna genom att byta bolag. Att samla alla försäkringar på ett och samma ställe brukar även det kunna sänka månadskostnaden.

4. Internet

Vi lever i en värld där internet är nästan omöjligt att klara sig utan. Vi förstår därför att internet är ett måste för dig, men har du funderat över vad du betalar för tjänsten? I många fall kan det löna sig riktigt bra att höra av sig till sin leverantör och säga att man har fått ett bättre erbjudande hos någon annan. Det är inte helt ovanligt att din nuvarande leverantör väljer att sänka ditt månadspris för att behålla dig som kund.

5. Rensa och sälj

Hur många saker har du egentligen i ditt hem som du aldrig använder? Rensa ur garderoben på kläder och skor, titta i källaren och bli av med den där cykeln som du använt 2 gånger på 5 år. Du kan t.ex. sälja dessa på sociala medier, blocket eller auktionssajter.

Kommentarer inaktiverade för Ge ekonomin en storstädning
ashe