Spara pengar

Spara pengar på bilen

Alla som äger en bil har nog insett att bilen kan vara en stor pengaslukare. Har du dock bestämt dig för att köpa en bil eller redan äger en finns det en hel del tips på hur du kan spara pengar.

Tips när du ska köpa bil

Du som ska köpa en bil rekommenderas att leta efter de billigaste billånen om du inte redan har sparat ihop pengar till din nya bil. Jämför gärna lånen för att hitta det med lägst ränta. Det allra bästa är dock om du har lyckats spara ihop pengarna. Då behöver du inte oroa dig för att betala mer än vad den egentligen är värd. Du kan också leta efter begagnade bilar. Det finns flera som är i mycket bra skick och vid köp av begagnat behöver du inte oroa dig för att priset kommer att vara lika högt som när du köper en ny bil.

När du äger en bil får du dessutom inte glömma bort att du måste ha en försäkring. Det bästa du kan göra när du letar föräkring är att jämföra flera alternativ och ställa frågor till försäkringsbolagen om vad du kan göra för att minska kostnaden. Det kan finnas en hel del faktorer som avgör hur mycket du kommer behöva betala, till exempel billarm och stöldskyddsmärkning. Ett tips är att du besöker Transportstyrelsens hemsida och läser mer om vad som gäller när du ska köpa en bil.

När du väl har en bil får du sedan räkna med ännu mer kostnader. Bensinen kostar en del, skulle bilen gå sönder kan även det kräva en stor summa. Det allra första du bör göra är därför att tänka efter om du verkligen behöver en bil eller om du endast vill ha en för bekvämlighetens skull.

Måste du äga en bil?

Det allra bästa du kan göra är att hitta ett alternativ till att köra bil. Måste du verkligen ha en bil eller inte? Det beror mycket på var du bor, hur långt du har till jobbet och om det finns något annat alternativ. Jobbar du till exempel i samma stad som du bor i kan du åka buss. Bor du endast ett par kilometer från jobbet kan du köpa en cykel istället eller varför inte ta en promenad till och från jobbet. På så sätt får du dessutom din dagliga motion.

Bor du i en större stad kan du bli medlem i en bilpool istället. Det finns flera hemsidor där du kan bli medlem och hitta andra som åker samma sträcka som du. Du sparar inte bara pengar på detta utan det är även miljövänligare.

För att sammanfatta:

  • Avgör om du verkligen behöver en bil.
  • Jämför priser. Både om du ska köpa en bil, försäkring eller för att hitta billigaste bensinen i området.
  • Ta hand om din bil för att undvika kostnader för reparationer.
  • Leta efter andra alternativ, exempelvi samåkning.
Kommentarer inaktiverade för Spara pengar på bilen
ashe