Spara pengar

Spara till barn

Alla föräldrar vill att deras barn ska få en bra start livet. Det kan du hjälpa barnen med genom att börja spara pengar redan innan de föds. Det finns flera alternativ till hur du kan spara pengar till ditt barn. De flesta väljer att starta ett speciellt konto där det sätts in en liten summa varje månad. Du kan själv bestämma hur mycket pengar du har råd att sätta in på sparkontot eller hur du nu väljer att spara pengarna. De flesta banker kan hjälpa dig med ditt sparande, de har tjänster som fokuserar just på att spara till barn. Fråga därför din bank om råd och förslag på hur du ska gå tillväga.

Vad som kan göra det hela svårt är att om du ska börja spara när barnet föds. Att skaffa barn kostar nämligen en hel del. Ett tips är att du frågar vänner och bekanta ifall de har gamla barnkläder, en barnvagn och liknande som du skulle kunna få ärva istället för att köpa nytt. På så sätt kan du spara en hel del pengar som du kan sätta in till ditt barns framtid istället. Det är bra om du börjar sparandet så tidigt som möjligt om du vill få ihop en hyfsad summa. Eftersom sparandet kan ske under 18 år behöver du inte lägga undan en jättestor summa för att få ett större resultat.

Exempel: Om du lägger undan 500 kronor varje månad med en avkastning på 7 % kommer du att ha sparat ihop 211 649 kronor efter 18 år. Om du har flera barn måste du bestämma hur pengarna ska fördelas. Om du sparar i två enskilda konton eller i fonder finns det en risk att barnen får olika mycket pengar vid 18 års ålder. Därför kan det vara bra ifall du sparar allt i ett och samma konto och sedan delar upp pengarna när barnen är tillräckligt gamla.

Ett sista tips när du ska spara pengar till dina barn är att du utbildar barnen om pengar, eller snarare värdet av pengar. På så sätt kommer de förhoppningsvis klara av att hantera den summa de får och inte börja köpa onödiga saker. Det är väldigt viktigt att de har en hälsosam syn när det gäller pengar.

Kommentarer inaktiverade för Spara till barn
ashe