Låna pengar

Olika typer av lån

Att låna pengar betyder att du får hjälp av en långivare eller bank med att finansiera ett inköp. Det finns mängder med olika typer av lån som du kan använda dig av och för att lämpa sig för ändamålet är de oftast specifikt framtagna för en viss sak. Det kan till exempel vara ett bolån som du använder dig av när du vill köpa en lägenhet eller ett hus, men det kan också vara ett privatlån som du använder för att ta körkort.

[IMAGE=eABsfFfUc8CU.png]

Genom att erbjuda olika typer av låneformer är det enklare för låntagare att hitta en metod som fungerar bäst för det man ska använda pengarna till, men vad betyder de egentligen och vilket lån bör man välja? Vilket lån du väljer beror främst på vad du ska använda pengarna till, men även din återbetalningsförmåga och hur mycket ränta du vill/kan hantera är avgörande.

[IMAGE=b6XqvTdLSVIE.jpg]

Vanligaste lånen

[IMAGE=fmmbVwc957GH.jpg]

Här nedan har vi samlat en lista på de absolut vanligaste lånen som du kan ansöka om.

Företagslån – Ett företagslån är ett lån som riktar sig till människor som vill starta upp en verksamhet eller som vill utveckla den de redan har. Du kan använda dig av ett företagslån för att köpa in material och produkter, men även för att anlita en bra servicedesk till företaget.

Bolån – Bolån är det du använder dig av om du vill köpa bostad. Här får du dock endast låna 85 % av bostadens totala värde och måste stå för kontantinsatsen på 15 % på annat håll. Vid ett bolån är det bostaden som kommer att agera som säkerhet. Både ränta och amortering ska betalas varje månad.

Bil- och båtlån – Vill du köpa en ny bil eller är det kanske en båt som du är sugen på? Då kan ett fordonslån vara rätt väg för dig. Precis som vid bolånet så är det fordonet som kommer att stå som säkerhet på lånet. Hur mycket du får låna beror på din egen kreditvärdighet, men också på fordonets värde.

Privatlån – Privatlån är ett mycket uppskattat och populärt alternativ för den som vill låna till precis vad som helst. Du kan låna pengar till att resa, köpa nya möbler, köpa en bil, använda som kontantinsats till bostaden eller varför inte byta ut hela din garderob. Villkoren är bekväma och både ränta och löptid är oftast mycket goda. Ingen säkerhet krävs och du behöver inte förklara vad du ska använda pengarna till.

Sms-lån – Ett sms-lån lämpar sig bäst för den som i vanliga fall har en mycket bra ekonomi och som är i behov av en mindre summa pengar. Utbetalningarna sker blixtsnabbt, men räntan kan vara hög och löptiden väldigt kort. Ett sms-lån bör du alltså endast ansöka om ifall du är säker på att din ekonomi kommer att kunna hantera återbetalningen.

Kommentarer inaktiverade för Olika typer av lån
ashe