Spara pengar

Planera matkostnaderna

I de flesta hushåll är matkostnaden en av de största utgifterna, särskilt när det gäller familjer med flera medlemmar. Dock spelar det ingen roll om du bor ensam eller delar hushåll med fem andra personer. Det är möjligt att spara en hyfsad summa genom att göra en inköpslista och planera vad du ska äta varje vecka.

De flesta väljer att storhandla så fort de har fått lön. Det gör att många köper saker som de egentligen inte behöver. Om du skriver en matsedel och inköpslista kan du på så sätt spara en hel del. Du får nämligen en klar bild över hur mycket du måste köpa och kan planera på ett sätt som gör att alla varor används. Ett annat tips är att du väljer butikens eget märke. Det är många gånger lite billigare i pris och kvaliteten brukar det inte vara något fel på. Håll även utkik efter erbjudanden. På så sätt kan du spara några kronor.

Ta med dig lunch

En stor del av alla som jobbar väljer att gå ut och äta lunch. Det blir i längden väldigt dyrt. För att spara några kronor rekommenderas det att du tar med dig en matlåda istället. Det är mycket billigare att köpa råvaror och laga maten själv istället för att gå ut på restaurang och äta. När du skriver matsedeln och inköpslistan är det därför viktigt att du kommer ihåg att räkna med portionerna du behöver göra som lunchmat. Förutom att det blir billigare är det också nyttigare.

Kommentarer inaktiverade för Planera matkostnaderna
ashe