Låna pengar

Tips för att förbättra din ekonomiska situation

Det finns mycket som du kan göra för att förbättra din ekonomi, även om du inte alltid kan få mer i lönekuvertet. Ekonomi handlar lika mycket om psykologi, som antal kronor och ören på bankkontot. För att förbättra din ekonomi måste du förändra hur du tänker och hanterar dina pengar.

[IMAGE=b84GOadnaPjV.jpg]

Ekonomi

[IMAGE=cRHmWqe1PAU8.jpg]

Vår ekonomi påverkar oss på många sätt, både vad vi har råd att köpa, men också hur vi kan leva våra liv. Dålig ekonomi skapar mycket stress och problem. Det första du behöver göra är att se över din ekonomi. En god ekonomi är en vårdad ekonomi. På samma sätt som du behöver ta hand om ditt hem, måste du också ta hand om din ekonomi. Ett bra sätt att ta hand om sitt hem och göra det till en mysig plats är genom att ha bra förvaringsplatser, så att allting har sin plats. Du skapar enkelt ordning i ditt hem genom att köpa snygga konsoler för hyllor hos Store & Show – i guld, mässing, svart, vitt eller silver. På samma sätt måste du göra med din ekonomi: du måste skapa ordning och reda genom en budget. Du behöver göra en budget och se över dina utgifter: var tar pengar egentligen vägen? Genom att analysera utgifterna för en månad, kan du se hur mycket du har spenderat på kaffe på stan, onödig bilkörning eller saker som du impulshandlat online. Ju bättre ordning du får på din ekonomi, desto lättare har du att verkligen spara och tjäna in pengar.

Spartips

För att förbättra din ekonomi finns det flera saker som du kan göra för att spara in på dina utgifter och även tjäna extra pengar. Här kommer fyra ekonomiska tips som kan ge dig mer pengar i plånboken.

  • Kan du hyra ut ett rum? Det är ett bra sätt att få passiv inkomst på. Om du bor i en stad som Stockholm kan du passa på att hyra ut ett rum, eller hela bostaden, när det anordnas stora evenemang. Det kan ge dig flera tusenlappar som extra inkomst.
  • Kolla igenom dina prenumerationer på appar, tidningar, spel och allt det där som du inte ens visste om att du råkar betala mellan 20 och 100 kronor för varje månad. Gå in på Google play eller Appstore och kolla igenom vilka appar som du prenumererar på. De flesta av oss har fler prenumerationer än vi har en aning om.
  • Hur tar du dig till och från jobbet? Du kan både spara pengar och förbättra hälsan genom att använda din kropp så mycket som möjligt. Om det inte är möjligt att cykla, gå eller åka kommunalt, kan du försöka samåka med någon istället för att köra egen bil.
  • Ekonomisk klassiker: att laga mycket mat på en gång är ett enkelt sätt att spara både pengar och tid. Laga flera portioner samtidigt och frys sedan in dem i portionsförpackningar. Då har du alltid en billig matlåda att ta med till jobbet. Det är också lättare att verkligen äta hälsosamt genom att laga storkok. Win-win för både ekonomi och hälsa.
Kommentarer inaktiverade för Tips för att förbättra din ekonomiska situation
ashe