Låna pengar

Snabblån och samlingslån

Det finns som sagt en rad olika typer av lån att välja mellan. Snabblån är något som har blivit populärare under de senaste åren eftersom det är ett av alternativen som inte har särskilt hårda krav och som dessutom betalar ut pengarna mycket snabbt. Samlingslån är också något relativt nytt när det gäller lån av pengar. Det är ett smidigt sätt att samla ihop alla sina kostnader till ett enda lån och slippa betala flera summor varje månad.

Snabblån

Snabblån är mindre lån som du kan få beviljade och utbetalda snabbt. De ska dessutom betalas tillbaka oftast inom ett par månader. När det handlar om snabblån, eller smslån samt mikrolån, som det också kallas, brukar det röra sig om upp till 10 000 kronor. Men det finns långivare som även erbjuder snabblån på större summor.

Till skillnad från de större lånen kan du med ett snabblån få din ansökan godkänd eller avvisad på ett par minuter. Lånen betalas dessutom ut snabbt, många långivare som erbjuder snabblån betalar till och med ut lånet samma dag.

Är du i akut behov av pengar och känner att den enda lösningen är att låna pengar kan ett snabblån vara ett bra alternativ. Dock får du räkna med att det ska betalas tillbaka inom 30-60 dagar och det finns en chans att räntan är relativt hög.

Samlingslån

Ett samlingslån är en bra lösning om du har flera lån du måste betala av varje månad. Samlingslånet fungerar på så sätt att du slår ihop alla dina tidigare lån till ett enda stort lån. På så sätt behöver du inte betala flera summor varje månad utan långivaren gör en ny uträkning på det sammanlagda beloppet för att avgöra hur mycket du måste betala varje månad. Grundtanken med ett samlingslån är alltså att du som låntagare ska kunna ha ett enda lån att betala av istället för flera. Många gånger kommer dessutom räntan att sänkas en del när du väljer att samla alla dina tidigare lån till ett enda.

Precis som när du tar ett “vanligt” lån gör de flesta långivare en kreditupplysning först för att avgöra om du blir beviljad eller inte. Kort sagt är ett samlingslån helt enkelt ett bra sätt för dig med flera lån att sänka dina kostnader.

Kommentarer inaktiverade för Snabblån och samlingslån
ashe