Låna pengar

Så ansöker du om ett lån

Orsakerna till varför du kan vara i behov av ett lån kan vara många. Ett lån kan hjälpa dig att hantera oförutsedda utgifter, men det kan också vara ett sätt för dig att finansiera något som du länge har längtat efter. Idag drömmer många om en jorden-runt resa, ett ordentligt bröllop eller kanske en ny bil. Andra drömmer om en egen bostad som man står som ägare på eller en båt där man kan upptäcka livet till sjöss. Det finns många anledningar till varför man väljer att ansöka om ett lån, men gemensamt för alla ansökningar är oftast hur processen går till. Här förklarar vi mer!

Att ansöka om ett lån har aldrig varit enklare än vad det är idag. Idag behöver du inte ta dig iväg till ett möte med en bankman och du behöver inte heller beställa information om dig själv eller din inkomst. Tack vare den moderna tekniken räcker det gott och väl med att du har en enhet som är uppkopplad till internet. All information om dina inkomster, eventuella skulder och betalningsanmärkningar finns idag online och därför behöver du inte längre tänka på denna bit.

Påbörja din ansökan

Oavsett om du ansöker om företagslån från Qred.com eller ett privatlån för att kunna bruka pengarna hur du vill behöver du först gå igenom en låneansökan. I din låneansökan fyller du i uppgifter om dig själv, vilket lån du är intresserad av och hur mycket du önskar låna. Här kan du även använda en lånekalkylator för att se på ett ungefär hur mycket din månadskostnad kommer att bli.

När du har skickat iväg informationen kommer en kreditupplysning att tas. Informationen i kreditupplysningen ligger till grund för om du får lånet beviljat eller inte. Ju mindre skulder och ju mer balanserad ekonomi du har, desto bättre lånevillkor får du också.

Svar direkt

Idag kan du i många fall få ett preliminärt svar direkt efter att din ansökan är inskickad och klar. Skulle det vara så att banken är i behov av kompletterande uppgifter kommer du att bli kontaktad. I annat fall, och om lånet är beviljat, kan du signera avtalet med hjälp av ditt BankID.

Kommentarer inaktiverade för Så ansöker du om ett lån
ashe