Låna pengar

3 sätt att tjäna extra tusenlappar varje månad

Det finns mycket du kan göra för att börja tjäna eller spara tusenlappar i månaden. För en bättre ekonomi är det kombinationen av mindre utgifter och större inkomster som ger snabbast verkan. Förutsatt att du sedan använder och investerar dina extra pengar väl.

1# Lägg om dina lån

Har du flera mindre lån? Konsumtionslån, billån eller kreditkort? Genom att samla alla smålån till ett stort kommer du minska både den årliga och månatliga räntan rejält. Klipp kreditkorten, eller lägg dem i alla fall i en byrålåda. Fokusera sedan på att betala av det stora lånet (med lägre ränta) så snabbt du kan. Naturligtvis utan att ta nya konsumtionslån.

2# Sälj dina tjänster

Om du inte kan jobba extra på ditt jobb, så bör du fråga dig vilka tjänster eller produkter som du kan sälja. Här finns mycket pengar att tjäna. Sitta barnvakt, rasta hundar, ge ekonomisk rådgivning eller skapa hemsidor. Om du är duktig på ett hantverk kan du skapa saker och sälja dem på sidor som Etsy. Gå in på Skatteverkets hemsida och ansök om att bli egenföretagare, så är det bara att sätta igång.

3# Gör en budget

Var tar alla pengar vägen? De flesta svenskar skulle kunna ha en mycket bättre privatekonomi, mer sparat och investerat, samt mindre lån om de gjorde en budget. Kolla ditt banksaldo och ta reda på var pengarna tar vägen. Hur mycket lägger du på take away-kaffe, läsk, öl och onödiga småprylar? Hur mycket kläder har du i garderoben och hur mycket nya kläder köper du? Besluta dig för att kunna spara en tusenlapp i månaden minst. Helst 3000-5000 kronor. Låt varje krona du tjänar ha en destination: mat, kläder, bilen, bostaden, sparkontot, aktier och semester. Håll dig till din budget och se tusenlapparna börja växa på ditt bankkonto.

Kommentarer inaktiverade för 3 sätt att tjäna extra tusenlappar varje månad
ashe