Låna pengar

Att ansöka om företagslån – Så ska du tänka

Det finns flera anledningar att man som företagare är i behov av mer kapital till sin verksamhet. Det kan handla om att man behöver lite extra i kassan, men det kan också handla om att man vill väga upp för de inkomster som ligger och väntar på grund av att kunder inte betalar sina fakturor i tid. Marknaden erbjuder ett flertal olika lån som man kan använda sig av. Det finns lån som riktar sig till den som vill göra en investering, starta upp ett företag från grunden eller bara utveckla sitt företag.

Att behöva pengar till företaget är ingenting som är ovanligt. Det är precis på samma sätt som privatpersoner kan behöva ett privatlån för att göra en investering eller ett större köp. Ytterligare en anledning till att man kan behöva ett företagslån är för att slippa gå i konkurs. Skulle man ändå hamna där kan man vända sig till Bolagsspecialisten och få hjälp med att avveckla företaget i god tid. Nu är det dock inte avveckling som vi ska tala om, utan hur ett företagslån fungerar och vad som krävs.

Vad krävs av låntagaren?

Vad som kommer att krävas av dig som låntagare beror mycket på om du väljer att låna från en långivare eller om du väljer att använda dig av en bank. I de flesta fall så har bankerna mycket högre krav. Här nedan kan du läsa vad som gäller.

  • Du behöver stå som ägare på företaget
  • Du kan komma att behöva en bra och detaljerad affärsplan att visa upp för långivaren eller banken
  • Chansen till lån ökar om du har en revisor som hjälper dig med din ekonomi istället för att göra det själv
  • Banken eller långivaren behöver kunna känna sig säkra på dig som låntagare
  • Ha bokslut, balansräkning och deklaration redo

Viktiga saker att tänka på

Idag är det ändå relativt enkelt att ansöka om ett lån och de flesta företag och privatpersoner får ett lån beviljat. Att låna pengar kräver dock att man är mycket ansvarsfullt och att man inte lånar i onödan. Innan du ansöker finns det några saker som vi tycker att du ska tänka lite extra på. Bland annat måste du se till att jämföra kreditgivarna mot varandra innan du väljer för att säkerställa att du får de absolut bästa lånevillkoren, men du bör också fundera på om det är rätt tillfälle för dig och ditt företag att ta ett lån just nu. Vi rekommenderar att du aldrig stressar fram ett beslut om att ta ett lån. Om du är stressad finns det risk för att du väljer det första bästa lån som du kommer över och detta kan resultera i att du hamnar i onödiga fällor. Sist, men inte minst, är det beloppet du ska ägna en tanke. Se till att inte låna mer än du behöver och använd pengar på rätt saker!

Kommentarer inaktiverade för Att ansöka om företagslån – Så ska du tänka
ashe